Over ons

Je vraagt je misschien af wie achter dit initiatief zit? Terecht! Allereerst willen we duidelijk maken dat dit project er is voor en door bloggers, vloggers en andere influencers. Wij trekken het project maar dat kunnen we niet zonder jullie steun. Deze code is dus niet enkel van ons maar van ons allemaal. Zo, nu dat duidelijk is, stellen we ons graag kort aan je voor. Mocht je nog verdere vragen hebben, geef ons dan gerust een seintje!

Emma, Myriam, Vanessa & Heidi

Heidi

Heidi Vandenbussche blogt sinds 2011 (momenteel op Living by the Sea en Take me to Sweden). Ze geeft regelmatig blogworkshops, organiseert blogevenementen en staat ook aan de andere kant als freelance PR consultant. Af en toe verschijnt een reisreportage van haar hand in de krant en daarnaast schrijft ze ook een wekelijkse column voor Deze Week. Ze houdt van de zee, Zweden en duiken. Ze ontmoette Emma eind 2016 op een persreis in Portugal en ze hadden het toen o.a. over het gebrek aan ethische code voor bloggers in België.

Emma

Na haar studies Communicatiewetenschatppen aan de ULB, startte Emmanuelle Hubert haar blog “Au goût d’Emma” in 2012. Ze deelt er haar favoriete eetadresjes en reisavonturen in België en de rest van de wereld. Ethiek van bloggers interesseert haar al geruime tijd en in december 2016 publiceerde ze een artikel “Comment mesurer l’influence d’un blogueur?“, wat het startsein was voor deze ethische code die de hele Belgische blogosfeer wil verzamelen.

Myriam

Na het behalen van haar graduaat Marketing aan het EPHEC, heeft Myriam Baya steeds gewerkt als adverteerder bij creatieve agentschappen. Sinds 3 jaar is ze Advertising Manager in het Marketing/Publiciteitsteam van Renault België Luxemburg. Eind 2010 startte ze haar blog « La Cuisine c’est simple » waar ze gemakkelijke recepten deelt die ze samenstelt in familie, opsteekt bij haar vriendinnen, al dan niet van sterrenchefs, of creëert voor merken. Het is voor haar dan ook vanzelfsprekend dat ze haar competenties in communicatie ter beschikking stelt bij het opstellen van een ethische code voor de Belgische influencers.

Vanessa

In 2006, na 7 jaar als PR consultant, ging Vanessa Gohy aan de slag als freelancer gespecialiseerd in influencer marketing en PR. Haar passie voor influencers ontstond in 2009 toen ze haar blog La Dinette des Grandes, samen met Emmanuelle Gerin opstartte. Op de blog recenseren ze culinaire adresjes in Brussel en daarbuiten. Sinds 2014 is ze betrokken bij Blog It Yourself, een organisatie die blogworkshops op poten zet. Het was dus vanzelfsprekend dat ze mee haar schouders onder een ethische code voor Belgische influencers zou zetten.